Министърът на туризма Зарица Динкова беше на официално посещение на Испанската конфедерация на

...
Министърът на туризма Зарица Динкова беше на официално посещение на Испанската конфедерация на
Коментари Харесай

Министър Динкова: Правителството предприе действия за сигурността на израелските туристи у нас

Министърът на туризма Зарица Динкова беше на публично посещаване на Испанската конфедерация на бизнес организациите. Там тя коментира ситуацията в Израел.

" Следим с паника и внимание случващото се в Израел, българското държавно управление навреме предприе дейности за сигурността на израелските туристи, намиращи се на наша територия. Това отношение е ключово за всички наши задгранични посетители. България е сигурна туристическа дестинация. "  Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с шефа на департамент " Международни връзки и съдействие “ Марта Бланко от Испанската конфедерация на бизнес организациите (CEOE) и нейните сътрудници в областта на туризма.

" Само със задълбочаване на сътрудничеството заедно в границите на Шенген ще допринесем за повишение на сигурността в рамките на съюза ", безапелационна беше министър Динкова.

България се нарежда сред страните с най-бързо възобновяване на входящия туризъм, допълни Динкова. " Страната ни има туристически капацитет, който не включва единствено море. Имаме неповторими планини, остатъци от замъци от тракийско и римско време. "

Огромен, но нереализиран до дъно потенциал имат еко, авантюристичен, винено-кулинарен и голф туризъм, акцентира министър Динкова.

Тя добави, че България и Испания могат да си сътрудничат в редица сфери от съвместен интерес в региона на туризма. Марта Бланко прояви интерес и към Програмата за финансиране на черноморските общини, с която за първи път се ползва инструмент за партньорство с бизнеса, общините, туроператорите и летищата и се поемат решителни стъпки, с цел да се върне доверието за взаимна работа. " Виждам, че България и Испания имат общи предизвикателства в региона на дигитализацията, резистентност на дестинацията и одобряването на туризма на двете страни като целогодишни дестинации. ", съобщи Марта Бланко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР